Количката е празна


Диатомична пръст, (Диатомит), Perma-Guard, 250 гр.-

17,40 лв.
Кат. номер: 705105214214
Марка: Perma-Guard

Диатомична пръст, (Диатомит), Perma-Guard, 250 гр.-

Диатомичната пръст, Perma Guard e отличен източник на силиций, почиства организма от чревни шлаки, заздравява косата и ноктите, подобрява метаболизма.

Продуктов код: 34789257
Баркод: 705105214214
Опаковка: 250 гр.
Произход: САЩ
Съдържание: 100% диатомична пръст
Тегло: 0.260 кг.
Подходящ за: Възрастни, Вегетарианци, Вегани

 100% натурален продукт
- Силициев диоксид със 100% натурален произход
- Има неутрално pH

Диатомичната пръст "Перма Гард" е диатомит с най-високо качество, достъпен на българския пазар от 2015 год.

Диатомичната пръст (диатомит) представлява фосилизираните екзоскелети на микроскопиочните алги Диатомеи - вид фитопланктон със сладководен произход - може да съдържа дори над 90% амфорен силициев диоксид и съвсем малки количества други глинести материали.

"Perma Guard" Inc. е световен лидер с над 40-годипна история в добива на сладководен диатомит с високо качество и чистота (FOOD GRADE).

FOOD GRADE диатомичната пръст може да се използва като добавка в храните за животни (птици и бозайници) с противослепващ ефект и има редица приложения в хранително-вкусовата промишленост.

Диатомичната пръст е източник на биологично усвоим силиций – микроелемент с изключителна важност, потвърдена в множество научни трудове. Силицият е необходим за:
- Производството на колаген;
- Здрава съединителна тъкан, вкл. кости, стави, кожа, коса, нокти, кръвоносни съдове;
- Добра минерализация на костите, включително при менопауза;
- Здрави и еластични кръвоносни съдове;
- Здравословни нива на холестерол;
- Намаляване на риска от атеросклероза;
- Правилното разпределяне в организма на калция и магнезия.

Как действа Диатомичната Пръст?

Благоприятното въздействие на Диатомична Пръст Перма Гард се осъществява по три начина – детоксикиране, хранене на клетките и поддържане на киселинно-алкалния баланс.

Детоксикиране (физическо действие на диатомичната пръст в човешкия организъм)
Благодарение на цилиндричната форма и отрицателен заряд на скелетчетата, те заключват различни патогени, намиращи се в стомашно-чревния тракт (вредни бактерии, токсини, тежки метали) и безопасно ги извеждат от организма. Цилиндричните черупки деликатно почистват стените на червата, без да увреждат лигавиците. При добива и обработката на диатомита Перма Гард се полага изключително внимание, за да се запази структурата и целостта на екзоскелетите на диатомеите.

Захранване със силиций на клетките
Под влиянието на стомашните сокове, част от силициевия диоксид в диатомичната пръст Перма Гард се превръща в ортосилициева киселина – биологично активна форма на силиция, която може да се използва от всички клетки в тялото и е много важна за здравето на човешкия организъм.

Поддържане на киселинно-алкалния баланс
Диатомичната пръст има рН = 8 (алкална). В допълнение, абсорбирайки патогените в организма, значително намалява киселинния товар и води до подобряване на киселинно-алкалния баланс.

Ползи от приема на аморфен силициев диоксид:

Подобрена функция на имунната система и по-добра устойчивост срещу патогени.

Адекватните нива на силиций в организма се свързват с:
- Повишено производство и активност и удължена жизнеспособност на важни имунни клетки – макрофаги (Mineo и колектив, 2004г.) и лимфоцити (Seaborn, 2002г.).
- Повишено производство и активност на антитела (Schiano и колектив, 1979г.).
- Подобрена устойчивост на заболявания на горните дихателни пътища.

По-здрава, по-гъста и блестяща коса
При изследване с прием на силиций за период от 9 месеца, учени установяват значителен положителен ефект върху якостта на опън на коса в сравнение с плацебо групата. Косата била с по-добри показатели за еластичност и чупливост, а косопадът намалял.

Здрави нокти
Силицият е най-изобилният минерал в ноктите и не е учудващо, че меките и чупливите нокти могат да бъдат признак за недостиг на силиций. При проведени изследвания се забелязва намалена чупливост на ноктите при групата, която приема силиций.

Стегната, здрава кожа с по-малко бръчки и по-бързо зарастване на рани
Силицият стимулира производството на колаген тип І, активира важни ензими и е свързан със синтеза на глюкозаминоглюкани, затова неговия прием се свързва с подобрена здравина и еластичност на кожата.

Силицият е необходим за здрави кости, стави и хрущяли
Биофизиците Louis Kervan и Dr. Richard Barmakian установяват, че силицят има по-голяма роля от тази на калция за формирането и обновяването на костите. Костите се възстановяват по-бързо при високи нива на силиций и ниски нива на калций, отколкото при високи нива на калций и ниски нива на силиций. Много често хората, приемащи диатомит, докладват намаляване на болките в ставите и гърба.

Приемът на силиций в рамките на контролирано клинично изследване предизвикала значително увеличение в минералната плътност на бедрената кост при жени с остеопороза.

Подобрява метаболизма и допринася за постигането на стройна фигура
Хората с наднормено тегло най-често имат забавена обмяна на веществата. Благодарение на детоксикацията на храносмилателната система, подобрената перисталтика на червата и общото изчистване и подсилване на организма, се възстановява натуралния баланс. Чистият организъм лесно се справя с всяко предизвикателство.

Изчистване на организма от токсини и патогени
Единична доза диатомична пръст съдържа милиони екзоскелети с отрицателен заряд. Те привличват и заключват положително заредени бактерии (вкл. Е. Коли), протозои, вируси, ендотоксини, пестициди, остатъци от лекарства и белтъкоподобни токсини (които се образуват при стомашно-чревни отравяния). Диатомичната пръст не вреди на микробиома – полезните бактерии имат отрицателен заряд и „не представляват интерес“ за диатомеите.

Детоксикиране на тежки метали
Установено е абсорбирането на метил живачните съединения (CH2Hg)+ от диатомичната пръст. Живакът се освобождава от амалгамените пломби и ваксините и образува метил живачни съединения в червата.

Силицият стимулира детоксикирането на алуминия от организма и предпазва от неговото натрупване
Натрупването на алуминий в организма се смята за вероятна причина за развитието на болестта на Алцхаймер.

Подобрено усвояване на други елементи
Често недостигът на минерали в организма е следствие на ниското ниво на силиций. Силицият има важна роля за метаболизма например на медта, цинка, германия и калция.

Здрава сърдечно-съдова система, нормално кръвно налягане и здравословни нива на холестерол
Адекватните нива на силиций възпрепятстват калцирането и са необходима предпоставка за здрави и еластични кръвоносни съдове.

През 1912 г. д-р Куун пръв показва, че съединения на силиция спират развитието на атеросклероза.

По-късно, през 1957г. M.Lepger и J. Lepger установяват, че стените на кръвоносните съдове при болните от атеросклероза имат по-ниски нива на силиций, отколкото при здравите. Също доказали експериментално, че при суплементиране със силиций спира развитието на атеросклероза и кръвоносните съдове започват да се възстановяват.

В рамките на изследване върху хора от 1998г., учени от University of Innsbruck установили, че приемът на 750мг диатомична пръст дневно намалява нивото на серумния холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, като в същото време се наблюдава увеличение на HDL холестерола (т.нар. добър холестерол).

Предпазване от калциране на меките тъкани
Ако нивото на силиций в организма е ниско, калцият заема мястото му напр. в сухожилията, ставите, кръвоносните съдове и червата. Това води до проявата на различни заболявания, като полиартрит, калциране на сърдечните клапи, атеросклероза, остеохондроза и др., но всъщност заболяването е едно – ниско ниво на силиций.

Съдържание:

Диатомит със сладководен произход.

Химически състав:

- Si02 - 92% в аморфна форма, по-малко от 0.1% Si02 в кристална форма
- Al203 - 4.52%
- Fe203/Fe0 - 1.16%
- Ca0 - 0.71%
- Mg0 - 0.55%
- Na20+K20 - 0.28%
- S - 0.01%
- Cl - 0.02%
- Mn0 - 0.02%

Къде се използва диатомичната пръст?

Понастоящем са разпознати стотици приложения на диатомита и съществуват хиляди продукти със съдържание на диатомит, включително, но не само: за грижа за кожата, пасти за зъби, за третиране на брашно, зърно и семена.

В народната медицина се използва за подобряване на състоянието на кожата, косата, ноктите, съединителната тъкан и съдови проблеми.

Отличава се с много добри филтриращи свойства, благодарение на отрицателния си заряд и голямо повърхностна площ - 35.7 кв.м./1 гр. Ефективно улавя остатъци от лекарства, бактерии и вируси, едноклетъчни организми, тежки метали и метил-живачни съединения.

Указания за употреба:

Продуктът е натурален минерал и не е храна, медикамент или хранителна добавка.

Може да се употребява разтворен във вода. Избягвайте дълготрайно вдишване на високи съдържания на разпрашения продукт - може да доведе до раздразнение на дихателната система. Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. В случай на запрашаване на очите, трябва да бъдат изплакнати обилно с хладка вода.

Не са установени токсични свойства за веществото. Продуктът е без добавени химически вещества, без ГМО, без съставки от животински произход.

Препоръки за употреба:

Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. Избягвайте вдишване на високи концентрации разпрашен диатомит - може да доведе до раздразнение на дихателната система.

Популярни употреби на диатомичната пръст:

Диатомитна вода:
Разтворете е равна супена лъжица в чаша вода и употребявайте веднъж дневно.

Козметична употреба:
Диатомичната пръст се разрежда с вода в съотношение (1:3). Готовата смес може да се нанася директно върху кожата на лицето и тялото. Да се избягва околоочната зона.

Против миризми:
Поради специфичната си структура, диатомитнчата пръст има свойството да улавя и абсорбира неприятни миризми. Поставете малък, отворен съд с диатомична пръст в закрито помещение.

Да не се използва от деца, бременни и кърмещи жени. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо място, в плътно затворена опаковка.

Опаковка: 250 гр.

кг.: 0,250

17,40 лв. xПодобни продукти

Ново Билкова смес №9, при цироза на черния дроб, Здравница, 200 гр. Билкова смес №9, при цироза на черния дроб, Здравница, 200 гр. 10,10 лв.
Ново % Магнезиево мляко 340 мл Филипос Магнезиево мляко 340 мл Филипос 14,00 лв.
Ново % Пеперуден син чай Butterfly грах на прах – 50 гр. Пеперуден син чай Butterfly грах на прах – 50 гр. 33,75 лв. 27,00 лв.
Ново % Чай Джиаогулан | Jiaogulan – 50 гр. Чай Джиаогулан | Jiaogulan – 50 гр. 40,50 лв. 32,40 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!