Количката е празна


Билков Многоцветен мед от Био ферма във Врачанския Балкан - Буркан - 1 кг - 720 мл

12,00 лв. 10,00 лв.

Предлагаме Билков Многоцветен мед от Био ферма във Врачанския Балкан.

Буркан - 1 кг - 720 мл
Цена 10,00 лв

За поръчка пишете ни на лично съобщение.

Пчелният мед отдавна е известен с ползите си за човешкия организъм. Ново проучване затвърждава това и разкрива, че суровият пчелен мед дори притежава някои по-специални качества.
От предишни проучвания е известно, че пчелният мед стимулира имунната система благодарение на цветните нектари в него, които са богати на растителни полифеноли и други фито-съединения. Сега учените откриват и друга причина – специфична пробиотична бактерия разпространена сред пчелите.
Тази специална бактерия се нарича Lactobacillus kunkeei и е изучавана във връзка с производството на вино, тъй като е виновна за прекъсване на процеса ферментация. Бактерията едва наскоро се открива при пчелите и от университета в Хирошима дори я намират в цветния прашец и меда. Така консумирайки мед, ние консумираме и бактерията.
Когато клетка е изложена на бактерията се наблюдава реакция на имуноглобулин А, което означава, че имунните реакции на клетката са задействани. След това учените дават 1 000 милиграма от същите бактерии на 11 здрави възрастни в продължение на един месец. Откриват, че бактерията е повишила концентрацията на имуноглобулин А в слюнката.
Суровият пчелен мед съдържа пробиотици с множество полезни свойства-2
Бактериите използвани при експеримента са пастьоризирани (топлинно убити) и не се хранят, следователно не произвеждат отпадъчни продукти като киселини и антибиотични субстанции. Живите бактерии биха имали дори по-силен имуностимулиращ и защитен ефект. Освен, че стимулират имунната система на организма, веднъж развили колония, те не позволяват на други патогени да се развиват.
Суровият мед не се нагрява, нито филтрира, и лесно може да се разпознае по леко мътния си вид. Именно суровият мед съдържа същите бактерии, но живи. Съществуването на този пробиотик обяснява защо суровият мед е смятан не само за стимулиращ имунната система, но и за антибиотик. Пробиотиците отделят безброй естествени компоненти, които убиват други бактерии, заплашващи територията им. В допълнение медът събиран от растения с антисептични свойства допълнително засилва благоприятния му ефект.
Учените изследват и ролята, която тази бактерия играе при заболявания на пчелните колонии. При масови заболявания, един от опасните патогени за пчелите еMelissococcus plutonius. Това е причината за загиване на не една и две пчелни колонии. Учените обаче откриват, че пробиотичната бактерия успешно убива опасния патоген, чрез произвеждане на антибактериален пептид, и така защитава колонията.
Суровият пчелен мед съдържа пробиотици с множество полезни свойства-3
Пчелите събират мед за зимата когато няма цветя, от които да се хранят. Цветята изглежда предлагат много повече от полен и нектар – притежават и бактерията, необходима за запазване и съхранение на самия мед. Използването на пестициди и хербициди освен вредители убива и пробиотичните бактерии по растенията, което води до загиване на пчелни колонии.

10,00 лв. xПодобни продукти

Ново % Шарлан - нерафинирано слънчогледово масло 1л. 5,45-10%=4,90 Шарлан - нерафинирано слънчогледово масло 1л. 5,45-10%=4,90 5,45 лв. 4,90 лв.
Желатин, свински, за здрави стави - 200 гр.-10,00лв.-400гр.-18,00лв. Желатин, свински, за здрави стави - 200 гр.-10,00лв.-400гр.-18,00лв. 10,00 лв.
Ново Сушен морков едър 1,00кг.9,20лв.,0,500кг.-5,10лв.,0,100-1,15лв. Сушен морков едър 1,00кг.9,20лв.,0,500кг.-5,10лв.,0,100-1,15лв. 1,15 лв.
Ново Балансиран бар за идеална фигура Enervit Protein Snack черен шоколад с портокалови корички - 40-30-30, 8 бр. Балансиран бар за идеална фигура Enervit Protein Snack черен шоколад с портокалови корички - 40-30-30, 8 бр. 14,95 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!