Количката е празна


Билков Многоцветен мед от Био ферма във Врачанския Балкан - Буркан - 1 кг - 720 мл

15,00 лв. 13,00 лв.

Предлагаме Билков Многоцветен мед от Био ферма във Врачанския Балкан.

Буркан - 1 кг - 720 мл.

Пчелният мед отдавна е известен с ползите си за човешкия организъм. Ново проучване затвърждава това и разкрива, че суровият пчелен мед дори притежава някои по-специални качества.
От предишни проучвания е известно, че пчелният мед стимулира имунната система благодарение на цветните нектари в него, които са богати на растителни полифеноли и други фито-съединения. Сега учените откриват и друга причина – специфична пробиотична бактерия разпространена сред пчелите.
Тази специална бактерия се нарича Lactobacillus kunkeei и е изучавана във връзка с производството на вино, тъй като е виновна за прекъсване на процеса ферментация. Бактерията едва наскоро се открива при пчелите и от университета в Хирошима дори я намират в цветния прашец и меда. Така консумирайки мед, ние консумираме и бактерията.
Когато клетка е изложена на бактерията се наблюдава реакция на имуноглобулин А, което означава, че имунните реакции на клетката са задействани. След това учените дават 1 000 милиграма от същите бактерии на 11 здрави възрастни в продължение на един месец. Откриват, че бактерията е повишила концентрацията на имуноглобулин А в слюнката.
Суровият пчелен мед съдържа пробиотици с множество полезни свойства-2
Бактериите използвани при експеримента са пастьоризирани (топлинно убити) и не се хранят, следователно не произвеждат отпадъчни продукти като киселини и антибиотични субстанции. Живите бактерии биха имали дори по-силен имуностимулиращ и защитен ефект. Освен, че стимулират имунната система на организма, веднъж развили колония, те не позволяват на други патогени да се развиват.
Суровият мед не се нагрява, нито филтрира, и лесно може да се разпознае по леко мътния си вид. Именно суровият мед съдържа същите бактерии, но живи. Съществуването на този пробиотик обяснява защо суровият мед е смятан не само за стимулиращ имунната система, но и за антибиотик. Пробиотиците отделят безброй естествени компоненти, които убиват други бактерии, заплашващи територията им. В допълнение медът събиран от растения с антисептични свойства допълнително засилва благоприятния му ефект.
Учените изследват и ролята, която тази бактерия играе при заболявания на пчелните колонии. При масови заболявания, един от опасните патогени за пчелите еMelissococcus plutonius. Това е причината за загиване на не една и две пчелни колонии. Учените обаче откриват, че пробиотичната бактерия успешно убива опасния патоген, чрез произвеждане на антибактериален пептид, и така защитава колонията.
Суровият пчелен мед съдържа пробиотици с множество полезни свойства-3
Пчелите събират мед за зимата когато няма цветя, от които да се хранят. Цветята изглежда предлагат много повече от полен и нектар – притежават и бактерията, необходима за запазване и съхранение на самия мед. Използването на пестициди и хербициди освен вредители убива и пробиотичните бактерии по растенията, което води до загиване на пчелни колонии.

13,00 лв. xПодобни продукти

Ново Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл. Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл. 16,40 лв.
Ново Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 250 мл. Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 250 мл. 32,80 лв.
Ново Стипца - фини кристали, Здравница, 50 гр. Стипца - фини кристали, Здравница, 50 гр. 4,20 лв.
Ново Слънчогледов тахан, Балчо Слънчогледов тахан, Балчо 4,80 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!