BG GR RO
Количката е празна


Алтайско, пречистено мумио, 60 таблетки

25,00 лв. 21,50 лв.

Шилажит мумио екстракт, 60таблетки х 0,2мг. Алтайско, пречистено мумио, 60 таблетки

Изхвърля токсините от организма!

Обновява здравето!

Подобрява имунитета!

Опаковка: 60 таблетки

Произход: Русия , Руска фармацефтична компания с традиции, сертификат.

Съдържание: 100% алтайско мумийо, ПРЕЧИСТЕНО

Мумио не е обикновена хранителна добавка.

Това е ДАР от Природата и Бога...Откакто се помня, Мумийото е моят КУЛТ в медицината. Изпитвам благодарност и високо почитание към това тайнствено вещество, за което ще ви разкажа в лична история. 

Няма проблем, с който МУМИО да не може да се справи:

 • Нормализира метаболизма и с него бързо се отслабва;
 • Премахва стомашните билки;
 • Изключително бързо заздравява счупвания на кости;
 • Естествен бианабол, който може да замести добавките при много интензивни тренировки;
 • Повишава либидото и потентността;
 • При бронхит, хрема и настинки;
 • Мощен антиоксидант;
 • Подмладява и разкрасява;
 • Дава тонус е енергия;
 • Повишава силно имунитета и много други

Неговият състав е уникален и няма друго подобно вещество на планетата, което да съчетава подобна мощна комбинация от витамини и микроелементи.

Преди да опишем качествата и приложението му, избрах да ви споделя нещо истинско, от човек от „първа ръка”, както се казва. Защото Мумийото заслужава наистина специално внимание. 

Винаги през годините съм се чудила защо толкова малко се знае за него. Или поне недостатъчно.

Аз наричам Мумуото ЧУДО и ДАР от природата, което абсолютно всеки човек е задължително да приема. Поне три курса в годината. 

Мумиото представлява скална смола. Думата мумио произлиза от гръцката дума „mumia”, означаваща "запазено тяло". Това е естествено вещество, открито главно във високите планини (2000 - 5000 метра) на азиатските части на Русия и съседните райони (Казахстан, Киргизтан) под формата на смолисти отлагания в скални ниши. Може да се открие в някои труднодостъпни местности (скали и пещери), където образува наслагвания и висулки от цепнатините.

Нарича се още „СЪЛЗИТЕ НА СКАЛИТЕ”. Да, изглежда така, сякаш скалите сълзят и от това се отделя мека смола със специфичен аромат.

 

Мумиото „знае” всичко и винаги се насочва към проблема. Лекува го понякога за дни, а за десерт прави така, че да обикнете живота

(Автор: Роси Стоянов

Действие: Шилажит, още познат като Мумио е концентриран източник на следи от минерали и фулвова киселина. Шилажит се използва като подмладяващо средство и адаптоген, често в комбинация с други аюрведични формули. Спомага за бързото възстановяване на организма при заболявания и след физически усилия и умора. Особено ефективен при анемия, възпалителни процеси и обща слабост. Приемането на шилажит е изключително благотворно за оздравителния процес при счупвания на кости.

Състав: Shilajit Extract (Mumio).

Препоръчителна употреба: Като хранителна добавка, вземайте една капсула на ден с вода.

Мумио в миналото: Мумио е древно вещество, но дори и днес, тайните на неговия естествен произход не са напълно разкрити. Има данни, че е използвано в народната медицина на различни страни в продължение на почти 2 хиляди години. Съществуват много легенди и истории за мумио:

Древният учител и философ Аристотел е предложил първите процедури за тестване на веществото, както и смесването му с гроздов сок, мед и мляко.

Имам Абу Ханифа (699-767) е считан за един от най-важните ислямски учени на своето време. Последователите му са му дали титлата "Imaam al-Aadham", което означава „най-големият от имамите”. В творчеството си, Абу Ханифа съобщава, че пчелите запечатвали меда си с восък и го покриват отгоре с този черен материал, известен като мумио и, че това вещество е едно от най-ефективните средства срещу контузии и наранявания. След първоначалните писания на Абу Ханифа за силата на мумио, други негови последователи са се съгласили, че действително това вещество дава сила на цялото тяло, нормализира функцията на органите, укрепва половите органи, облекчава спазмите, лекува стомашни разстройства, проблеми с кръвта и подобрява заздравяването на костите.

В Русия, мумио се означава още като „скална сълза” и в продължение на години се е разглеждало като национално богатство на Русия.

Мумио е било използвано от елитните руски спортисти в продължение на почти четири десетилетия за увеличаване на мускулната маса и сила, както и за възстановителните способности на организма. В спорта мумио е ценен поради неговия тонизиращ и анаболен ефект върху физическите и умствените процеси.

В Русия, мумио е използвано и в подготовката на военните сили и космонавтите.

Състав на мумио: Мумио е изключително сложно вещество, състоящо се от органични и неорганични елементи. Представлява уникална комбинация от растителен екстракт, минерали, аминокиселини, естествени стероиди, терпиниоди, фосфолипиди и полифеноли.

Мумио съдържа следните макро- и микроелементи: калий, натрий, магнезий, желязо, цинк, мед, йод, манган, селен, фосфор, кобалт, никел, хром; органични киселини: аспаргинова киселина, глицин, лизин, фенилаланин, серин, тирозин, валин, глутамин, теремин; хуминова и фулвинова киселина (хумусни киселини), витамини: витамин В-комплекс, витамини А, В, С и Р; есенциални мастни киселини, силициев диоксид, сяра, пептиди и други.

Хуминовата и фулвиновата киселини, както и минералите и микроелементите са нужни за балансиране на физиологичните процеси в организма. Това дава надежда, че нови експерименти могат да открият още по-широко приложение на човечеството при лечение на много заболявания.

Мумио се формира, когато органичната материя влиза в контакт с фулвиновата киселина, която по същество е вид хуминова киселина (с по-ниско молекулно тегло и по-богато съдържание на кислород) и е сред най-мощните електролити в природата. Тя се образува от полезните микроорганизми, които се хранят с гниещата растителност и други органични вещества в богата на кислород хумусна почва. Подпомага всеки един етап от клетъчния метаболизъм, подобрява клетъчното дишане, подобрява белтъчната обмяна и дейността на множество ензими. Повишава пропускливостта на клетъчните мембрани, клетъчното делене и растеж; обезврежда замърсители като пестициди и хербициди.

Фулвиновата киселина е биоактивна в продължение на хиляди години, което дава възможност хранителните вещества да останат разбити или хелирани под формата на много малки частици, с възможно най-ниско молекулно тегло. Тези хранителни вещества преминават на 100 % през клетъчните мембрани, което прави мумио изключително бързо усвояемо от организма.

Мумио е с високо съдържание на йонизирани електролити, които са от съществено значение за функцията на клетки, органи и всички по-големи биохимични реакции в тялото. Способността му да приема и отдава положителни и отрицателно заредени йони го прави мощен антиоксидант.

Действие и употреба на мумио

Мумио отдавна се използва в азиатската и руската традиционна медицина и днес все още се използва за медицински цели. Притежава високо имуномодулиращо, антисептично и противовъзпалително действие, което позволява успешното му използване за превенция и лечение на различни заболявания и състояния.

За разлика от антибиотиците, мумио притежава широк спектър на действие и не предизвиква алергични реакции или токсично увреждане. Способността му да подпомага процеса на регенерация на нервната тъкан, сърдечните мускули и други тъкани, е много полезно при пациенти с рак, лекувани с химиотерапия. Повишаване на детоксикационната функция на черния дроб го прави препоръчван продукт в местата с високи нива на замърсяване на околната среда.

От древни времена е известно средство за подобряване на регенеративни процеси в различни тъкани и органи и се използва като противовъзпалителен и антитоксичен агент, както и като общоукрепващо и тонизиращо средство.

Мумио притежава и свойството да предотвратява натрупването на течности в тъканите и поява на оток.

В него се съдържат вещества, които стимулират имунната система и помагат на организма да се справя със стреса (адаптогени). Не са установени странични ефекти.

Мумио е подходящо за употреба при следните медицински условия и състояния:

Дехидратация, изтощение, мускулна умора, спазми;

Вирусни и бактериални условия – бактериални и вирусни инфекции, настинка, хранителни отравяния (за най-добри резултати се препоръчва мумио да започне да се приема още при първите симптоми);

Спортна дейност – за повишаване на мускулната сила и маса, по-бързо възстановяване след тренировка, подобряване на работоспособността;

Травми и счупвания на кости: подпомага заздравяването на тъканите, помага за укрепване на костите;

Нервна тъкан: за регенерация на нервната тъкан, намалява възпалението на нервите и възстановява нервните клетки;

Респираторни заболявания: сезонни алергии, възпаление на горните дихателни пътища, бронхит, бронхиална астма, туберкулоза;

Подпомага детоксикацията на черния дроб;

Отделителна система: инфекции на уринарните пътища и бъбреците;

Храносмилателни условия: запек, язва на стомаха, киселинен рефлукс, възпаление на стомаха и червата, нарушено храносмилане;

Сърце и кръвоносни съдове: атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, подобрява регенерацията на сърдечния мускул; подобрява кръвообращението, намалява болката и отока при разширени вени;

Кръв: повишава хемоглобина в кръвта, поддържа здравословни нива на бели кръвни клетки; регулира pH на кръвта;

Функция на половите органи: нарушения в менструацията, хормонален баланс, укрепва дейността на половите органи и жлези; гинекологични инфекции.

Употреба на мумио в спорта: Краткосрочни цикли на употреба (10-12 дни) са достатъчни за постигане на стимулиращия ефект на мумио в спорта. Тези цикли често се повтарят 3-4 пъти, с 15-20 дни почивка между тях. Ефектите включват активиране на анаболните процеси на клетъчно и молекулярно ниво в различните органи и системи (кръв, черен дроб, миокард, скелетни мускули, лимфна система, централна и периферна нервна система, кожа и коса, стомашно-чревен тракт).

Мумио е от полза в периоди на голямо натоварване, като се приема 2-3 пъти дневно: половин час преди тренировка (за подготовка на мускулите), половин час след тренировка (за краткосрочно възстановяване) и един час преди лягане (за дългосрочно възстановяване). Най-подходящи са последната седмица от периода на тежко натоварване и около една седмица в периода на възстановяване.

Освен за ефектите на биохимично и молекулярно ниво, установени с помощта на тестване на кръв и урина (концентрация на креатинин и лактат, съотношение между лимфоцити и неутрофили, хормони), има и още един аспект на употребата на мумио в спорта – адаптогенните му свойства. Подобно на други адаптогени (женшен, елеутерококус), мумио може да бъде ефективно средство за предотвратяване на някои свързани с възрастта състояние, като болки в ставите, скованост, артрит и други.

Мумио в народната медицина: В народната медицина, мумио обикновено се използва със сокове, мед, чай или мляко. Може да се смеси с храна и да се приема сутрин, на празен стомах, около половин час преди хранене. При определени условия, в подходяща форма, мумио може да се използва под формата на капки, компрес или мехлем
Противопоказания и мерки за безопасност

Нужно е да знаете, че мумио с добро качество трябва да се разтваря в топла вода, без да образува утайка.

Мумио е противопоказан в случаи на камъни в бъбреците, бременни и кърмещи жени, както и деца под 14 години!

Абсолютно противопоказан е приемът на алкохол по време на лечение с мумио!

За перорално приложение са подходящи само рафинирани (пречистени) форми!

Съдържание:100% Алтайско мумийо (Планински балсам) /Altai Depuratus Mumijo/. 

Съдържание в 1 таблетка: 100% Алтайско мумийо - 0.2 g

Начин на употреба: В зависимост от телесното тегло се приема по следния начин: 

- до 50 кг. - 1/2 таблетка на ден;

- от 51 до 70 кг. - 1 таблетка на ден;

- от 71 до 90 кг. - 1 и 1/2 таблетка на ден;

- над 90 кг. - по 2 таблетки на ден.

Ако сега отделите 10 минути от времето си, повярвайте, това ще ви се отплати многократно. На вас и на вашите близки. 

Помня, бях още малко дете, когато за първи път чух за Мимио. По това време баща ми беше моряк и курсовете му бяха основно до Съветските Републики – Домът на Мумиото. Баща ми беше чувал стотици истории от местните за това магическо вещество. То лекувало дори раково болни, както и много други сериозни заболявания. Но когато моето семейство се оказа пред реален проблем, тогава в дома ни най-сетне се сдобихме с дузина пакетчета Мумийо. От тогава, до ден днешен, това вещество винаги присъства у дома.

По това време майка ми се оказа изправена пред сериозен проблем. В продължение на месеци тя имаше сериозно, агресивно сърцебиене, нямаше сили, отслабна, изглеждаше болна. Не беше ясна диагнозата й. Но тя просто вехнеше. Имаше съмнение за увредена щитовидна жлеза, но и до ден днешен не сме напълно сигурни. 

Сега ще ви разкажа нещо, на което почти всеки трудно би повярвал. Единствено, който познава мен и моето семейство, знае със 100%-това сигурност, че разказът ми е истински и достоверен. 

За 4-5 дни всички симптоми при майка ми изчезнаха. Точно така – всички! И не само, тя се чувстваше в отлична форма. Невероятно звучи, но повярвайте, историята е истинска.

Историите, които познавам, са твърде много. Затова ще ви разкажа само още една.

Преди години дядо ми, Бог да го прости, се залежа. Говоря за онези моменти, когато виждаш, че човекът е готов да напусне този свят. По цял ден спеше, беше като в унес. Спря да се храни, а ние у дома си казвахме: „Гасне като свещичка”. На практика ние почти се бяхме примирили с края му. 

Тогава решихме да му забъркаме една доза Мумио. По това време баща ми носеше веществото в едни малки пакетчета във вид на смола, които се разтваряха във вода или мед. Приема се 20 дни, след което се прави пауза минимум още 20. Сега, разбира се, формата му е доста по-улеснена за прием и е на капсули, което е значително по-удобно. 

Трудно е да се повярва, но истината е такава и Бог ми е свидетел, че това съм го видяла с очите си.

След няколко дни дядо ми беше на крака. И не само…Лятото с баба ми те живееха в една селска вила. За да стигнеш до магазина, не беше кратко разстояние и все още е така – минава се по леки баири и възвишения. Спомням си как гледах дядо си отгоре, докато той се спускаше към магазина по наклоните. Същия, както го помня, пъргав и в настроение. Имах усещането, че всеки момент ще започне да тича. Толкова енергия имаше в него. А само до преди дни ние го бяхме отписали от този живот.

От този ден нататък, изпитвам огромна благодарност и респект към Мумиото. То спаси живота на дядо ми. То носи ползи за хиляди хора по целия свят.

Ще ви споделя още нещо. Аз също приемам периодично Мумио. Помня веднъж, че бях изпаднала в период на преумора. Работех много по това време. Помолих майка си да ми приготви една доза. След няколко дни й позвъних и почти изкрещях от радост: „Мамо, та аз съм по-умна от преди!”

Действително си беше така, работех тогава като счетоводител и бях отрупана с множество специфични казуси, а умората си оказваше допълнително влияние. След няколко дни на прием на Мумио обаче нещата се преобърнаха. Наспивах се отлично, имах енергия. Мисълта ми беше ясна и чиста. Всичко правих много по-лесно и бързо. Да, чувствах се така, сякаш съм поумняла 

След няколко месеца, след задължителната почивка на прием, отново започнах с поредна доза. Но странното беше, че почти не усетих никаква разлика. Замислих се…Всъщност Мумиото нямаше какво да промени в мен. Аз просто си бях в отлична форма. Изглежда с Мумиото се постига БАЛАНС. Всичко, което не е наред с вас, просто бива коригирано. Ако няма нужда от корекции, тогава просто нищо не се случва. Не и по някакъв осезателен начин. Замислих се…как тази прекрасна смола знаеше какво ти е? Как винаги се справя с всеки проблем, независимо какъв е той.

И една последна истинска история, аз лично я намирам за леко "пикантна" :)

Преди около 20 години наша роднина - жена на около 40 години, в разговор с майка ми сподели, че за първи път в живота си  е изпитала удоволствие от секса. И това се е случило още в първата седмица от прием на Мумио. Тя е благодарила на майка ми, почти просълзена :)

Тази история я научих доста по-късно, защото по онова време бях още дете. Но и до ден днешен, когато с майка ми започваме пореден курс с прием на Мумио, винаги си спомняме за тази история с усмивка :) 

Всъщност това е самата истина, Мумио освен всичко, показва значително либидото и потентността. 

Ето сега, вече знаете, защо държах да се отклоним за малко от стандартното описание на поредната хранителна добавка. Нали се досещате…при толкова лични истории, свързани с Мумио, ще бъде несериозно, егоистично и дори повърхностно, да не бъдат споделени.

21,50 лв. xПодобни продукти

Ново % Dr.Nature Берберин - 60 таблетки Dr.Nature Берберин - 60 таблетки 25,00 лв. 20,70 лв.
Ново % Алтайско, пречистено Мумио, Алтайский Нектар, 10.2 гр. Алтайско, пречистено Мумио, Алтайский Нектар, 10.2 гр. 18,00 лв. 15,80 лв.
Ново % Алтайско, пречистено мумио, 60 таблетки 0,200 мг. Алтайско, пречистено мумио, 60 таблетки 0,200 мг. 31,00 лв. 26,60 лв.
Ново % САБЕЛНИК 60 таблетки по 500 mg САБЕЛНИК 60 таблетки по 500 mg 35,00 лв. 29,40 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!