Количката е празна


Сусамов тахан Тръндеви натурален суров 700гр.

13,00 лв. 11,10 лв.
Кат. номер: 3800215080036
Марка: Тръндеви

700гр.-8,90лв.
Натуралният суров* сусамов тахан на семейство Тръндеви е с доказани във времето вкусови качества. Той е първокачествена паста от суров небелен сусам, постигнат след контролирано изсушаване на семената. В съхранените обвивки се съдържат част от хранителните стойности на крайния продукт и така повишават качествата му пред беления /бял/ сусамов тахан. Ако нямате сериозен проблем със стомаха е за предпочитане, защото при отстраняването на повърхностните обвивки на зрънцето витамините и минералите намаляват.

Сусамът е изключително богат на антиоксиданти, дължащи се най-вече на уникалния фитоестроген сесамин, който също има противоракови способности. Така също за дегенеративните ставни заболявания, като например остеоартрита, съществува голям набор от потенциални регенериращи субстанции и храни, като една от тях е сусамът.

Заради високата си масленост суровият сусамов тахан е възможно да се отаи след известно престояване в съд. Това е естествена реакция и не трябва да ви притеснява. Просто разбъркайте пастата за получаване на хомогенна консистенция.
При ежедневна консумация /няколко супени лъжици в комбинация с мед, например 2:1 в полза на тахана/ един буркан небелен суров сусамов тахан 'Тръндеви' ще ви стигне за около 2 седмици.

Масленост: над 60%
Мирис: специфичен за сусамов тахан
Вкус: без страничен привкус
Цвят: светло кафяв


Съдържание: 100% сушени, смлени, небелени, сусамови зърна
Производител: Тръндеви ЕООД, гр. Харманли
Чистото тегло сусамов тахан в буркана е 700 g.
Брутното тегло на стъкления буркан от 700 g сусамов тахан е около 1 kg.

11,10 лв. xБърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!