Количката е празна


ЯНТАРНА (КЕХЛИБАРЕНА) КИСЕЛИНА 10X0,5G

3,20 лв.
Марка: Сиберика

ЯНТАРНА (КЕХЛИБАРЕНА) КИСЕЛИНА 10X0,5G

Янтарна (кехлибарена) киселина, позната още като бутандиова или сукцинова киселина е вещество, без което организмът ни просто не може да съществува. Янтарната киселина участва в енергиен обмен на клетъчно ниво, осигурява процесът на клетъчното дишане. Нашият организъм сам може да произвежда янтарната киселина, но не може да я натрупва и всичко, което се произведе веднага се изразходва.
Върху какво повлиява янтарната киселина, попадайки в нашият организъм във вид на хранителна добавка?
– върху обменните процеси вътре в клетките;
– доставка на свободният кислород в тъканите;
– поддържане на дейността на нервна и ендокринна системи;
– подобрява абсорбирането на хранителните вещества

Янтарната киселина я получаваме с храната и човек, който води здравословен начин на живот, тя не му липсва. Но изтощеният организъм в следствие на преминали болести, тежко физическо натоварване, алкохолизъм и наркомания изпитва нейната липса. Ефективността на окисляването на подхранващите вещества намалява, появата на свободните радикали се увеличава. Специални изследвания показват, че янтарна киселина, получена от кехлибар, е практически безвредна за организма и не може да предизвика нежелателни странични явления, даже когато се приема в относително големи количества.
Човешки организъм се нуждае от янтарна киселина при психоемоционални, физически, умствени натоварвания, при тежки заболявания.
Днешният интензивен начин на живот изисква голям разход на янтарна киселина, а организмът не може да осигури достатъчно за нужното й ниво. А и в обичайният ни хранителен режим тя не е достатъчна. Ето защо допълнителното потребление на янтарна киселина е просто необходимо.
Янтарна киселина има следващи полезни свойства:
Антихипоксант — повишава устойчивостта на организма към кислородният глад, намалява последствията на такова състояние.
Антиоксидантно действие — предотвратява окислителните реакции в организма, предизвикани от вредните свободни радикали, забавя стареенето, и като следствие, забавя появяването на множество заболявания от почтената възраст.
Тонизиращо действие — увеличава работоспособността без прекалената стимулация на имунната система, не изтощава организма, а, напротив, внимателно възстановява.
Противовирусно средство — това действие е доказано в процеса на изследванията.
Адаптогенно действие — помага на организма бързо да се възстанови и адаптира в тежки условия.
Антитоксично действие — помага при отравянето с алкохол и никотин, както и способства за прочистването на организма на клетъчно ниво.
И така, янтарна киселина се отнася към антихипоксанти. Това вещество е необходимо за оксигенация на клетките на организма, енергиен обмен (цикълът на Кребс) и реализация на други метаболични процеси, и по този начин, непосредствено влияе върху качеството на целият човешки живот.
Защо трябва да приемаме янтарна киселина?
В човешкият организъм под влияние на патогенни фактори, в това число стрес, неблагоприятна екология, постоянно приемане на лекарства, намаля се активността на ферментите, участващи в окислително-възстановителни реакции. Вследствие на това в клетката даже при нормално осигуряване на кислород се развива енергиен дефицит, активира се процес на свободно-радикално окисляване.
Сега на земята има много райони с химическо, радиационно замърсяване, има места екологически неблагоприятни за живота на човека - ръст на количеството на автомобили по пътищата в това много ни «помага».
Ето защо е нужно допълнителното приемане в храната на янтарна киселина и нейните соли. Янтарната киселина не стимулира организма, нито го изтощава, като енергийните добавки, а напротив, осигурява нормална, хармонична работа на органите и системите на човешкият организъм.
Янтарна киселина е адаптоген, облекчава стреса, възстановява естественият енерго-обмен. Активността на янтарна киселина в организма на човека се регулира от хипоталамус и надбъбречни жлези.
Приемането на янтарна киселина след тежки продължителни заболявания, след изнурително психологично и физическо натоварване позволява на организма бързо да се възстанови.
Янтарна киселина има способността да намира в организма тези места, които изискват възстановяване.
Забавя растежът на карциноми, намалява токсичното действие от терапията, изтощение, депресия.
Особено това средство е ефективно при мастопатия, кисти, миоми, безплодие.
Странични действия и противопоказания:
Янтарна киселина може да предизвика силни киселини и да "изгори" лигавицата на стените на стомаха. Тя е противопоказна за хора, които страдат от:
*язва на стомаха и 12-пръстника, понеже веществото може да предизвика повишена секреция на стомашният сок.
*хипертония, глаукома — янтарна киселина може да повиши кръвното налягане;
*пикочо-каменна болест — може да способства за образуването на камъни в бъбреците;
*индивидуална непоносимост, алергия към янтарна киселина;
*не се пие преди сън.
Консултирайте се с лекар преди да започнете да приемате янтарна киселина!
Начини за приемане на янтарна киселина:
Янтарна киселина може да се приема по няколко начина.
Възрастни и деца над 14 години по 1/2 - 3 таблетки на ден по време на храна. Продължителност на приема - 1-2 месеца. Може да се повтори 2-3 пъти на година.
Уникалността на препарата е в това, че всеки човек може самостоятелно да си направи дозировката, която ще го поддържа в добро и бодро състояние.
За профилактика се препоръчва приемът на 2-3 таблетки ежедневно в рамките на месец.

При махмурлук приемайте препарата на всеки час по една таблетка, в рамките на 5 часа подред.
Начин за използване на янтарна киселина върху лицето
Янтарна киселина се справя с такива заболявания, като акне. Тя нормализира структурата на клетката, стимулира и активира вътреклетъчен метаболизъм. Това води до премахването на токсини, връща еластичността и свежестта на кожата, здрав цвят на лицето. Подобряване на подхранването на клетките намалява видимостта на белези, торбички под очите, бръчките.

За подобряване на състоянието на кожата: Разтрийте 2 таблетки от янтарна киселина, разбъркайте с 1 с.л. вода. Нанесете тази смес върху лицето (избягвайте областта около очите). Не се измива 20 минути. Повтаряйте всяка седмица .
Разтрийте 2-3 таблетки от янтарна киселина и добавете 1 с.л. зехтин. Направете масаж по масажните линии и оставете примерно за половин час, след това измийте. Тази маска отлично подмладява кожата, изглажда малките бръчици.
Също така янтарна киселина се използва и в растениевъдството.
Приемат я за природен биостимулатор
Способства за благоприятното развитие на коренова система на растението;
Стайните растения се поливат с разтвор 0,1 - 0,2% за подхранване, особено е важно при преместването на растенията.
Повишава се урожаят на растението
Осигурява повишена устойчивост на растението към агресивното въздействие на околната среда (продължителна суша или пък обратното - влага).

3,20 лв. xПодобни продукти

Ново % ВАЗЕЛИН КОЗМЕТИЧЕН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО - 10 ГР. ВАЗЕЛИН КОЗМЕТИЧЕН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО - 10 ГР. 2,80 лв. 2,00 лв.
Ново % БАЛСАМ ЗА ТЯЛО АКТИВИРАЩ ЖАБЕН КАМЪК - 50 МЛ. БАЛСАМ ЗА ТЯЛО АКТИВИРАЩ ЖАБЕН КАМЪК - 50 МЛ. 8,30 лв. 6,60 лв.
Ново Био Кокосово Масло, без аромат, Dragon Superfoods, 300ml Био Кокосово Масло, без аромат, Dragon Superfoods, 300ml 6,50 лв.
Ново Био Кокосово Масло, студено пресовано, Dragon Superfoods, 300 ml Био Кокосово Масло, студено пресовано, Dragon Superfoods, 300 ml 7,60 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!