BG GR RO
Количката е празна


ЯНТАРНА (КЕХЛИБАРЕНА) КИСЕЛИНА 10X0,5G

3,40 лв. 2,90 лв.
Марка: Сиберика

ЯНТАРНА (КЕХЛИБАРЕНА) КИСЕЛИНА 10X0,5G

Янтарна (кехлибарена) киселина, позната още като бутандиова или сукцинова киселина е вещество, без което организмът ни просто не може да съществува. Янтарната киселина участва в енергиен обмен на клетъчно ниво, осигурява процесът на клетъчното дишане. Нашият организъм сам може да произвежда янтарната киселина, но не може да я натрупва и всичко, което се произведе веднага се изразходва.
Върху какво повлиява янтарната киселина, попадайки в нашият организъм във вид на хранителна добавка?
– върху обменните процеси вътре в клетките;
– доставка на свободният кислород в тъканите;
– поддържане на дейността на нервна и ендокринна системи;
– подобрява абсорбирането на хранителните вещества

Янтарната киселина я получаваме с храната и човек, който води здравословен начин на живот, тя не му липсва. Но изтощеният организъм в следствие на преминали болести, тежко физическо натоварване, алкохолизъм и наркомания изпитва нейната липса. Ефективността на окисляването на подхранващите вещества намалява, появата на свободните радикали се увеличава. Специални изследвания показват, че янтарна киселина, получена от кехлибар, е практически безвредна за организма и не може да предизвика нежелателни странични явления, даже когато се приема в относително големи количества.
Човешки организъм се нуждае от янтарна киселина при психоемоционални, физически, умствени натоварвания, при тежки заболявания.
Днешният интензивен начин на живот изисква голям разход на янтарна киселина, а организмът не може да осигури достатъчно за нужното й ниво. А и в обичайният ни хранителен режим тя не е достатъчна. Ето защо допълнителното потребление на янтарна киселина е просто необходимо.
Янтарна киселина има следващи полезни свойства:
Антихипоксант — повишава устойчивостта на организма към кислородният глад, намалява последствията на такова състояние.
Антиоксидантно действие — предотвратява окислителните реакции в организма, предизвикани от вредните свободни радикали, забавя стареенето, и като следствие, забавя появяването на множество заболявания от почтената възраст.
Тонизиращо действие — увеличава работоспособността без прекалената стимулация на имунната система, не изтощава организма, а, напротив, внимателно възстановява.
Противовирусно средство — това действие е доказано в процеса на изследванията.
Адаптогенно действие — помага на организма бързо да се възстанови и адаптира в тежки условия.
Антитоксично действие — помага при отравянето с алкохол и никотин, както и способства за прочистването на организма на клетъчно ниво.
И така, янтарна киселина се отнася към антихипоксанти. Това вещество е необходимо за оксигенация на клетките на организма, енергиен обмен (цикълът на Кребс) и реализация на други метаболични процеси, и по този начин, непосредствено влияе върху качеството на целият човешки живот.
Защо трябва да приемаме янтарна киселина?
В човешкият организъм под влияние на патогенни фактори, в това число стрес, неблагоприятна екология, постоянно приемане на лекарства, намаля се активността на ферментите, участващи в окислително-възстановителни реакции. Вследствие на това в клетката даже при нормално осигуряване на кислород се развива енергиен дефицит, активира се процес на свободно-радикално окисляване.
Сега на земята има много райони с химическо, радиационно замърсяване, има места екологически неблагоприятни за живота на човека - ръст на количеството на автомобили по пътищата в това много ни «помага».
Ето защо е нужно допълнителното приемане в храната на янтарна киселина и нейните соли. Янтарната киселина не стимулира организма, нито го изтощава, като енергийните добавки, а напротив, осигурява нормална, хармонична работа на органите и системите на човешкият организъм.
Янтарна киселина е адаптоген, облекчава стреса, възстановява естественият енерго-обмен. Активността на янтарна киселина в организма на човека се регулира от хипоталамус и надбъбречни жлези.
Приемането на янтарна киселина след тежки продължителни заболявания, след изнурително психологично и физическо натоварване позволява на организма бързо да се възстанови.
Янтарна киселина има способността да намира в организма тези места, които изискват възстановяване.
Забавя растежът на карциноми, намалява токсичното действие от терапията, изтощение, депресия.
Особено това средство е ефективно при мастопатия, кисти, миоми, безплодие.
Странични действия и противопоказания:
Янтарна киселина може да предизвика силни киселини и да "изгори" лигавицата на стените на стомаха. Тя е противопоказна за хора, които страдат от:
*язва на стомаха и 12-пръстника, понеже веществото може да предизвика повишена секреция на стомашният сок.
*хипертония, глаукома — янтарна киселина може да повиши кръвното налягане;
*пикочо-каменна болест — може да способства за образуването на камъни в бъбреците;
*индивидуална непоносимост, алергия към янтарна киселина;
*не се пие преди сън.
Консултирайте се с лекар преди да започнете да приемате янтарна киселина!
Начини за приемане на янтарна киселина:
Янтарна киселина може да се приема по няколко начина.
Възрастни и деца над 14 години по 1/2 - 3 таблетки на ден по време на храна. Продължителност на приема - 1-2 месеца. Може да се повтори 2-3 пъти на година.
Уникалността на препарата е в това, че всеки човек може самостоятелно да си направи дозировката, която ще го поддържа в добро и бодро състояние.
За профилактика се препоръчва приемът на 2-3 таблетки ежедневно в рамките на месец.

При махмурлук приемайте препарата на всеки час по една таблетка, в рамките на 5 часа подред.
Начин за използване на янтарна киселина върху лицето
Янтарна киселина се справя с такива заболявания, като акне. Тя нормализира структурата на клетката, стимулира и активира вътреклетъчен метаболизъм. Това води до премахването на токсини, връща еластичността и свежестта на кожата, здрав цвят на лицето. Подобряване на подхранването на клетките намалява видимостта на белези, торбички под очите, бръчките.

За подобряване на състоянието на кожата: Разтрийте 2 таблетки от янтарна киселина, разбъркайте с 1 с.л. вода. Нанесете тази смес върху лицето (избягвайте областта около очите). Не се измива 20 минути. Повтаряйте всяка седмица .
Разтрийте 2-3 таблетки от янтарна киселина и добавете 1 с.л. зехтин. Направете масаж по масажните линии и оставете примерно за половин час, след това измийте. Тази маска отлично подмладява кожата, изглажда малките бръчици.
Също така янтарна киселина се използва и в растениевъдството.
Приемат я за природен биостимулатор
Способства за благоприятното развитие на коренова система на растението;
Стайните растения се поливат с разтвор 0,1 - 0,2% за подхранване, особено е важно при преместването на растенията.
Повишава се урожаят на растението
Осигурява повишена устойчивост на растението към агресивното въздействие на околната среда (продължителна суша или пък обратното - влага).

2,90 лв. xПодобни продукти

Ново % Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA 150 мл. Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA 150 мл. 33,00 лв. 28,00 лв.
Ново % Алпийски гел емулсия 200 мл. Алпийски гел емулсия 200 мл. 21,00 лв. 17,00 лв.
Ново % Балсам за Втвърдена Кожа и Напукани Пети 125мл. Балсам за Втвърдена Кожа и Напукани Пети 125мл. 19,90 лв. 15,90 лв.
Ново % SANLI Mentollu Merhem 40 гр. МЕНТОЛОВ КРЕМ SANLI Mentollu Merhem 40 гр. МЕНТОЛОВ КРЕМ 22,00 лв. 17,60 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!