Количката е празна


Петмез от рошков 800гр.

15,00 лв. 12,00 лв.

ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ е изключително подходящ подсладител за диабетици! Петмез в България наричан още рачел, маджун, адъ. Той може да се приготви от всички плодове, които съдържат повече захар (грозде, тиква, сливи, захарно цвекло, рожков, фурми, черница, диня и др.) Представлява сгъстен плодов сироп без прибавка на захар! Той е продукт, който се получава чрез различни методики, включващи изстискване на сока на плода, а след това продължително изваряване или пресоване, до получаване на консистенция като тази на рядък мед. Как да използваме: Петмезът е трапезен продукт и полезна храна,която замества пълноценно захарта. Използва се като естествен здравословен подсладител, за приготвяне на сладкиши, може да посладите чая или кафето си или просто да намажете на филия хляб. Специалистите по здравословно хранене съветват да заместим сладките продукти съдържащи рафинирана захар с ПЕТМЕЗ. Той често е избиран за заместител на меда в редица блюда. Съхранява се в плътно затворени стъклени буркани. Петмезът e трапезен продукт и няма опастност от предозиране. Ползи за здравето: Всъщност в ПЕТМЕЗА ОТ РОЖКОВ ще открием всички преимущества и лечебни ползи от Рожков за които ще ви разкажем по-долу. За самото растение: Рожков е дърво, което расте изключително бавно. Живее до 100 години.Рожков е бил и е много популярен подсладител. Неговите шушулки са били най-големият източник на захари, преди захърната тръстика и захарното цвекло да се разпространят. Рожков на прах или парченца се използва също като съставка, заместител на какаото, за сладкиши и торти. Както казахме, рошков е заместителя на шоколада, но за разлика от него той не съдържа кофеин, фенилетиламин и теобромин, които могат да причинят алергични реакции и мигрена при някои хора. Той съдържа около три пъти повече калций от какаото, а само 60% от калориите му. В състава му влизат 70% захари, слузни вещества, захари, скорбяла , мазнини, протеини, флавоноиди и др. Освен това Рожков съдържа витамин Б1 колкото ягодите, повече витамин А от аспержите. Съдържа също витамин Б2, калций, магнезий, калий и микроелементите желязо, мед, никел,манган и хром. Известно е също, че Рожков има терапевтичен ефект при диария и помага при гадене, повръщане и стомашно разстройство. Рожковия плод е също така богат на инозитол, който влияе позитивно на хора с инсулинова резистентност и поликистозни яйчници.

12,00 лв. xПодобни продукти

Ново Био Спирулина на Прах, 200g, Dragon Superfoods Био Спирулина на Прах, 200g, Dragon Superfoods 11,40 лв.
Ново Био Спирулина на Прах, 100g, Dragon Superfoods Био Спирулина на Прах, 100g, Dragon Superfoods 6,80 лв.
Ново Разтворима напитка от цикория, ечемик и канела, Тонус, 90 гр. Разтворима напитка от цикория, ечемик и канела, Тонус, 90 гр. 3,50 лв.
Ново Разтворима напитка от цикория, ечемик и черна боровинка, Тонус, 90 гр. Разтворима напитка от цикория, ечемик и черна боровинка, Тонус, 90 гр. 3,50 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!