Количката е празна


Тигров балсам червен за болки в ставите и др. 21гр.

13,00 лв. 11,20 лв.

Червен тигров балсам

Що се отнася до червения тигров балсам, мехлемът е съставен от 10% ментол, 25% камфор, 5% етерично масло от карамфил, 7% масло от кайпут, 6% масло от мента и 5% масло от китайска канела. Именно тези доста високи нива на ментол и камфор правят този тип посветен за облекчаване на мускулната болка. В действителност, камфорът е отговорен за дифузирането на топлината, за да разпредели болката, а ментолът създава усещане за студ и следователно облекчение.

Но това не са само болки в мускулите, балсамът от червен тигър също е ефективен при лечение на възпаление, болки в гърба, слабост в кръста и болки в ставите. За да работи добре, наложително е да го разтриете бързо, за да освободите нагряващия ефект на продукта. Освен това, това също улеснява нейното импрегниране в кожата.

Следователно след тези няколко обяснения няма съмнение, че балсамът с червен тигър е идеалният продукт за спортисти. Всъщност след интензивна спортна сесия може да възникнат болки в мускулите и ставите или болки в гърба. В този случай е достатъчно просто да нанесете продукта по строг начин върху болезнените и също уморени зони. По този начин болката ще изчезне бързо.

В оригиналната си версия този балсам има по- топъл червен цвят . Червеният цвят се дължи на наличието на амониев хидроксид. Тази версия е по-силна и по-интензивна в своите ефекти . Той е склонен да се прилага в случай на мускулни и ставни болки или за облекчаване на ревматизма.

Нанасянето върху кожата на този продукт е свързано с интензивно усещане за топлина.

Знаете ли, че някои футболисти използват балсам за гърди?

Прилагането на балсам за гърди върху бронхите може да помогне за облекчаване на болката, свързана с бързото бягане.

Тигров балсам: произходът

Първоначално е направен около 1870 г. в Бирма от китайски билкар на име Aw Chu Kin.

Той получи този мехлем, като комбинира различни съставки от естествен произход. Говори се, че на смъртното си легло той помолил децата си да усъвършенстват рецептата за този балсам.

Децата поеха щафетата, като се преместиха в Сингапур, където се роди Haw Par Corporation , компанията, която притежава регистрираната търговска марка на мехлема. Сега се правят опити за имитация на балсам и копия на продукта могат да бъдат намерени на пазара.

Съставки на тигровия балсам

Въпреки името, този мехлем не съдържа никакви съставки от животински произход, още по-малко тигрови кости. Неговите съставки са ментол , камфор и други етерични масла като кажепут , касия, карамфил и дементирана мента .

Останалият процент от съединението се състои от парафин и вазелин. Произходът на името изглежда е свързан с един от синовете "Boon Haw", което на китайски означава "тигър". Животното, символ на сила, смелост и енергичност, също е свързано с определени противовъзпалителни свойства.

В древността всъщност се казва, че китайските лекари са натрошавали тигровите кости в приготвените от тях мехлеми. Но днес това е просто легенда.

11,20 лв. xПодобни продукти

Ново % SANLI Mentollu Merhem 40 гр. МЕНТОЛОВ КРЕМ SANLI Mentollu Merhem 40 гр. МЕНТОЛОВ КРЕМ 22,00 лв. 17,60 лв.
Ново % Микрофибърна Green Pharmacy ръкавичка за почистване на лице Микрофибърна Green Pharmacy ръкавичка за почистване на лице 5,00 лв. 4,75 лв.
Ново % Муун райс крем при хормонални проблеми. Муун райс крем при хормонални проблеми. 68,00 лв. 40,00 лв.
Ново % САПУН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО СЪС СЯРА - 90 ГР. САПУН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО СЪС СЯРА - 90 ГР. 4,00 лв. 3,10 лв.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!